6 Tips om betere foto’s te nemen met je smartphone

Locatie

Bruidsjurk

Visagie

Bloemen

Videograaf

prom2017-107Hoewel ik het liefst foto’s maak met mijn spiegelreflex, heb ik niet altijd zin om die overal mee naar toe te slepen. Zeker als ik met mijn zoontje ergens naar toe ga, bijv. de dierentuin, is dat ding veel te zwaar en neemt hij een hoop plek in beslag. Daarom deel ik hier een aantal tips met je, zodat je meer uit je mobiel kan halen!

1.  Zoom niet in!

Ja, de camera op je smartphone mag dan wel goede foto’s maken, zoomen is een absolute no go. Inzoomen haalt de kwaliteit van je foto enorm naar beneden en dat wil je natuurlijk niet. Hij maakt eigenlijk alleen maar een uitsnede van je foto in plaats dat hij zoomt. Zet gewoon een aantal stappen naar voren.

2. Zet je flits uit.

Net zoals de zoom kun je ook beter de flits niet gebruiken op je telefoon. Ik heb hem standaard uit staan. Hij geeft namelijk een heel fel led-licht en dat maakt niemand echt knapper. Ook zorgt het ervoor dat de mensen of dieren die je op de foto zet rode ogen krijgen en dat zorgt niet voor de mooiste beelden. Mocht het nou echt te donker worden, dan kan je hem natuurlijk altijd nog aanzetten.

3. Zoek het daglicht op.

De mooiste foto’s maak je met daglicht. Als je binnen foto’s maakt, zoek dan vooral het raam op. Dit geeft een natuurlijker gevoel aan je foto’s.

4. Haal de vingerafdrukken van je lens.

Je telefoon haal je vaker tevoorschijn dan je denkt en je raakt je lens dus ook met enige regelmaat aan. Controleer daarom altijd of je lens niet onder de vingerafdrukken zit.

5. Laag standpunt.

We zijn al snel geneigd om onze telefoon te pakken en meteen een foto te maken. Probeer eens een lager standpunt te nemen. Zeker als je een foto maakt van een kind of huisdier is het beter om vanaf hun ooghoogte een foto te nemen. Het geeft veel meer het idee dat je erbij bent.

Wil je de rest van de wereld laten mee genieten (lees jaloers maken) met jouw eten? Neem dan eens een foto van je maaltijd recht van boven. Ook wel de birds-eye view genoemd!

6. Nabewerken met een app.

Zeker als ik mijn foto’s op Instagram plaats bewerk ik ze nog even na. Gewoon om net dat beetje extra uit mijn foto’s te halen. Dit kan in de Instagram app zelf, maar zelf gebruik ik al een aantal jaar de VSCO app. Uiteraard zijn er een heleboel apps beschikbaar en is er altijd wel een app die bij je past.

brandrep-6