Danny en Mariëtte

Locatie

Bruidsjurk

Visagie

Bloemen

Videograaf

Midden september mocht ik de mooie bruiloft van Danny en Mariëtte vastleggen. Je weet nooit wat het weer kan doen, maar we werden getrakteerd op een hele warme en heerlijke nazomerse dag. Een paar maanden voor de bruiloft ontving ik de ‘Save the Date’ magneet. Ja, je leest het goed, geen kaart maar een magneet! Super origineel toch? Door de jaren heen hebben Danny en Mariëtte tijdens hun reizen overal een magneet mee naar huis genomen als souvenir. Dus niet alleen een leuk hebbedingetje, maar er zit dus ook een persoonlijk detail achter.

De dag begon voor mij bij Danny en Mariëtte’s huisje, waar Danny zich zou aankleden. Daarna reden Max, de videograaf, en ik naar Mariëtte die zich bij haar ouders thuis aankleedde. Daar aangekomen vonden we een heel rustig ogende Mariëtte die zich ook ging aankleden. Na wat gedoe met plakkers die niet wilden blijven plakken, hoorden we Danny aankomen rijden in een hele mooie bordeauxrode Volkswagen oldtimer. Een mooie eerste ontmoeting vond plaats en toen was de dag toch eindelijk echt begonnen voor het bruidspaar!

Voordat we gingen lunchen gingen we nog langs bij Mariëtte’s oma, die helaas door haar hoge leeftijd niet de dag bij kon wonen. Daarna reden we terug naar het ouderlijk huis en gingen we lunchen. Na de lunch stapten we weer in de auto voor de fotoshoot die plaatsvond in Utrecht! Normaal gesproken kiest een bruidspaar voor een natuurlijke omgeving, dus dit was voor mij ook extra leuk. Toen we terugliepen kwamen we nog een souvenier winkeltje tegen en uiteraard gingen we even snuffelen tussen de magneetjes van Utrecht. En omdat we net foto’s hadden gemaakt in de Domtuin besloot ik om ze een magneet te geven van de Domkerk, zo hadden ze ook een magneet als aandenken voor hun huwelijk!

Toen was het tijd om te gaan trouwen! De trouwdienst vond plaats in Vianen en daarna vertrokken we richting ‘Glasstad’ Leerdam. De rest van de middag en avond vonden plaats in de glasblazerij, waar je ook feestjes kunt vieren! Onder het genot van champagne en een stuk bruidstaart genoten de gasten en het bruidspaar van een demonstratie glasblazen! De glasblazers maakten een prachtige vaas voor Danny en Mariëtte, die nu ongetwijfeld een mooi plekje in hun huisje heeft gekregen.

Daarna liepen Danny, Mariëtte, Max en ik nog een klein rondje en maakten we nog wat foto’s en video’s tijdens het gouden uurtje. Toen was het tijd om te gaan eten en er werden uiteraard nog wat stukjes gedaan. Daarna arriveerden de overige gasten voor de rest van de avond. Er werd gezellig gekletst, gedronken en er werden spelletjes gedaan. Danny besloot ook nog een solo te geven op zijn saxofoon, wat de avond natuurlijk helemaal afmaakte! En toen was het tijd om naar huis te gaan, maar natuurlijk niet zonder een sterretjes afsluiting.

 

Videograaf: https://nowayback.co/

Fotolocatie: Domtuin, Utrecht

Feestlocatie: Glasblazerij, Leerdam

Bruidstaart: Sweet Ima