Hoe lever ik foto’s aan mijn klanten af?

Locatie

Bruidsjurk

Visagie

Bloemen

Videograaf

Toen je een aantal jaar geleden trouwde kreeg je een tijdje na de grote dag je foto’s, netjes ingeplakt, in een album afgeleverd. Dat kan natuurlijk nog steeds, maar ik denk dat niet veel fotografen dit (nog) doen. Tegenwoordig brengen we een groot deel van onze levens online door en zo worden de foto’s in deze tijd ook afgeleverd, in bijvoorbeeld een mooie galerij. Het voordeel is natuurlijk dat, wanneer de fotograaf jullie foto’s heeft uitgezocht en bewerkt, ze binnen no time bij jullie zijn! Ikzelf lever mijn foto’s op 3 manieren aan mijn bruidsparen af. En ik zal je uitleggen waarom:1. Op een USB- stick. Waarom zou je foto’s afleveren op een stickie, wanneer het ook lekker makkelijk in een online galerij kan? Dat doe ik omdat ik de foto’s op twee manieren exporteer. Over het algemeen bekijken we foto’s via een beeldscherm. Op een laptop, tablet en vooral op mobieltjes. Maar, omdat ik zelf graag, zo nu en dan, foto’s laat afdrukken, wil ik die optie ook geven aan mijn klanten. Daarom lever ik op de USB-stick 1 mapje met bestanden om te gebruiken op schermen en 1 mapje met bestanden om af te drukken. Want hoe leuk en makkelijk het ook is om foto’s via een schermpje te bekijken, er is niets beters dan de foto’s daadwerkelijk afgedrukt te zien!2. En daarmee beland ik meteen op de volgende manier: in een album! Dit vindt ik zelf de leukste en mooiste manier. Met een album maak je van je foto’s toch iets tastbaars. Als je op bijvoorbeeld je laptop foto’s bekijkt, klik je toch makkelijk verder naar de volgende foto, maar wanneer je naar een foto kijkt in een album is de beleving heel anders. Je kijkt ECHT naar de foto. Je kan er letterlijk met je neus bovenop gaan zitten om de details te bekijken. Je kan een album ook mooi ergens neerzetten in je woonkamer en deze er af en toe weer bij pakken. Dit doe je makkelijker, omdat hij in het zicht staat ipv een mapje op een USB-stick of laptop.

3. Online galerij. Een online galerij is pas sinds de laatste jaren de manier om foto’s af te leveren aan klanten. Of het nu voor een bruiloft is of voor een ander soort fotoshoot, het is voor van alles te gebruiken. De online galerij gebruik ik om de foto’s als eerste te laten zien. Een USB-stick is heel makkelijk, maar je ziet de foto’s of heel saai in een mapje staan of je moet alle foto’s afzonderlijk van elkaar bekijken. In de galerij staat alles mooi bij elkaar en het ziet er ook heel netjes uit. Je kan lekker scrollen en zo heb je een mooi overzicht van alle foto’s. De galerij gebruik ik ook om mijn klanten foto’s te laten uitkiezen voor hun album. Je kan foto’s individueel favorieten en deze foto’s zie ik ook meteen weer. Voor mij dus ook heel makkelijk, zodat ik snel kan beginnen om een album te maken.

Zou je nou meer willen weten over 1 van deze manieren? Stuur me dan gerust een berichtje, dan informeer ik je er graag over. Ik ben van plan om ook nog een uitgebreide blog te gaan wijden aan de albums die ik lever. Houd dus de site in de gaten, mocht je die willen lezen ;)