Keep learning

Locatie

Bruidsjurk

Visagie

Bloemen

Videograaf

De grootste focus van mijn bedrijf ligt bij het fotograferen van bruiloften. Het zal je dan ook niets verbazen dat ik flink baal van de huidige situatie rondom het coronavirus. En niet eens omdat ik nu inkomen misloop, maar omdat ik er zoveel energie uit haal en het zo ontzettend graag doe. Ook voor mijn bruidsparen is het natuurlijk ontzettend rot. Maanden, misschien zelfs wel jaren bezig met het plannen van die ene dag. En natuurlijk weet je in je achterhoofd dat er iets kan gebeuren waardoor de bruiloft niet door kan gaan, maar wie had dit nu zien aankomen? Ik niet in ieder geval!

Sinds de afgelopen 4 weken zitten we met ons hele gezin vrijwel continue in ons huis. Renko is docent en werkt nu vanuit huis en Tobias zit in groep 1 en we moeten zijn schoolwerk uiteraard ook bijhouden. Ik had, voordat de spreekwoordelijke ‘pleuris’ uitbrak, een schema waardoor ik het werk thuis en het werk voor mijn bedrijf prima kon combineren. Dat schema is nu nergens meer te bekennen helaas. Ik heb er flink aan moeten wennen, die nieuwe situatie. Maar sinds de laatste twee weken begin ik weer een ritme te krijgen en moet ik gewoon tijd vrij maken voor mezelf en mijn bedrijf.

Het feit is dat ik nu bijna niet fotografeer; in ieder geval geen bruiloften. Dus in plaats van voor mijn bedrijf te werken ga ik aan mijn bedrijf werken. Dat doe ik onder andere door online cursussen te volgen!

Fotograaf Rotterdam

De eerste is een cursus die is ontwikkeld door de universiteit van Yale en die is gratis te volgen. Doordat Renko ook online veel cursussen volgt, kwam ik ook op het idee om eens rond te snuffelen op het web en zo kwam ik de cursus The Science of Well-Being tegen. Ik ben nog niet ver met de cursus, maar het is al heel interessant om te volgen! Dit is niet een cursus die ik volg voor mijn bedrijfje, maar hij valt onder het kopje personal development en daar ben ik de laatste tijd erg in geïnteresseerd.

De tweede cursus is een cursus gericht op SEO (Search Engine Optimization) die ik volg bij Jenneke van Contentgids.nl. Ik kwam Jenneke tegen op Instagram waar ze een gratis SEO check van je website aanbood. Door haar bevindingen van mijn website kwam ik erachter dat er op SEO gebied nog veel te winnen was voor mij. En omdat ik niet helemaal thuis was/ben in dat wereldje, was een cursus volgen geen verkeerd idee.

De derde cursus volg ik bij collega fotografe Wianda Bongen. Zij heeft The New Epic cursus ontwikkeld voor (voornamelijk) trouwfotografen. Het gaat over storytelling en hoe je zo authentiek mogelijk kan blijven. Deze cursus heb ik al doorlopen en is zo ontzettend waardevol geweest voor me! Zo fijn dat ik zo mezelf toch kan blijven ontwikkelen in mijn vakgebied.

Vroeger op school boeide leren mij niet, tenzij het iets was waarin ik me interesseerde. Ik dacht dus altijd dat ik leren niet leuk vond, maar niets is minder waar! Klassikaal leren is inderdaad niets voor mij, maar laat mij maar op mijn eigen tempo een cursus volgen en ik ben dolblij met de uitkomsten.

Ik ben ook van mening dat je nooit te jong/oud bent om iets nieuws te leren. Zo ben ik ook sinds vorige week aan de slag gegaan met waterverf. Ik vond deze beginners tutorial op Youtube en ik ging aan de slag. Heerlijk vind ik het!

Volg jij ook een (online) cursus?

fotograaf cursus