Mijn thuiskantoor als fotograaf

Locatie

Bruidsjurk

Visagie

Bloemen

Videograaf

Onze zolder

Sinds ik gestart ben als bruidsfotograaf merkte ik dat ik behoefte had aan mijn eigen plekje in huis. Werken aan de keukentafel met twee jonge kinderen is niet erg optimaal en ik kreeg ook steeds meer (camera)spullen die door het hele huis lagen. Onze zolder was één grote open ruimte en het was voor ons niet meer dan logisch om daar twee kamers van te maken. 1 van die kamers zou dan mijn thuiskantoor worden!

Mijn groene thuiskantoor

Ik wilde graag een lichte kamer, maar wel met een kleur op 1 van de muren. Voordat de kamer af was had ik een groen vintage kastje op de kop getikt en ik vond deze zo tof dat ik die kleur ook heb gekozen om de muur mee te verven. Op de muur hebben we Geordend (6924) van Histor gebruikt. De verf op het vintage kastje komt van het merk Dubbelleven. Dat is een heel leuk bedrijf die matte krijtverf verkoopt, echt een aanrader!

Pinterest

Op Pinterest (waar zouden we zijn zonder) had ik een bord aangemaakt om ideeën op te doen en een moodboard te creëren. Ik was erg fan van de hout-metaal combinatie. Ik vind hout altijd heel rustgevend in een kamer, en het metaal geeft het een industriële tint. Alle meubels komen van Ikea vandaan en deze zal ik ook steeds linken mocht je interesse hebben!

Twee bureaus

Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik heb twee bureaus in mijn thuiskantoor staan. Mijn grootste bureau is echt om te werken aan mijn bedrijf. Ik edit er, werk aan mijn website etc.; computerwerk dus. Het bureau is vrij breed omdat er een monitor op moet staan, mijn laptop, mijn externe harde schijven en notebooks.

Mijn andere bureau is om te creëren. Daar teken ik, verf ik en pak ik mijn trouwalbums in die ik lever aan mijn bruidsparen.

Mijn gedachte daarachter is dat ik echt twee aparte werkplekken heb om specifieke dingen te doen en zodat ik echt in ‘werkmodus’ kom, als ik achter mijn bureau kruip om te editen, of juist in een ‘creatieve modus’ kom als ik aan mijn andere bureau ga verven. Blijkbaar ben ik niet de enige met dit idee, want James Clear heeft deze gedachtegang onder andere beschreven in zijn boek Atomic habits. Ik kwam hier bij toeval achter en sindsdien staat dat boek op mijn verlanglijstje!

Wandkast

Op mijn kamer heb ik ook een nis en daar staat mijn wandkast in. De kast heeft twee doeleinden. Decoratief, maar ook praktisch. Mijn demo albums liggen er, maar ook mijn fotoboeken en bovenop heb ik een mandje staan met het inpakpapier dat ik gebruik om mijn albums mee in te pakken. Onderin staan 4 dozen waarin ik onder andere mijn spullen voor handletteren en losse cameraspullen bewaar. De ‘planken’ zijn van glas en heb nog getwijfeld of ik ze wilde vervangen voor houten planken, maar toen de kast in elkaar stond vond ik het glas juist heel mooi bij de rest passen.

Ophangborden

Aan de wand boven mijn werkbureau hangt momenteel 1 schilderijenplank waarop ik foto’s, planten en andere spullen kan zetten. Uiteindelijk wil ik er nog 1 ophangen, maar doordat momenteel de Ikea dicht is door het coronavirus, moet dat helaas nog even wachten.

Datzelfde geldt voor de ophangborden boven mijn andere bureau. Daar wil ik er uiteindelijk twee hebben, maar dat komt wel wat later. Hieraan kan ik mijn kwasten in bakjes opbergen en mijn cameraharnas aan ophangen!

Mijn planten!

En dan komen we bij mijn planten aan! Renko vindt dat ik een beetje teveel planten heb op mijn kamer, maar hoe meer, hoe beter vind ik! Het maakt me vrolijk en zo wordt de lucht ook nog een beetje gezuiverd. Op dit moment staan er in totaal 8; valt wel mee toch!? Er staat onder andere een Monstera plant, een bonsai en een bananenplant en een aantal Cacti.

Het resultaat

Wat ben ik blij met mijn thuiskantoor! En wat een goede timing met deze coronacrisis zeg. Nu Renko ook thuiswerkt is het fijn dat hij ook gebruik kan maken van mijn thuiskantoor. Met 2 kleine kinderen is het namelijk onmogelijk om langer dan 5 minuten ongestoord te werken.

Wat vind jij het leukste aan mijn thuiskantoor?